Make your own free website on Tripod.com
itlon.gif (2358 bytes)

intit.gif (2293 bytes)

Sumber Generasi IT STAR Putra

Untuk Ahli SAHAJA                  Jun 1998                                   

#2

sidang editor

Penaung

Pn.Hjh.Siti Hasnah Hamim

Penasihat

En.Mohd.Sam Kadeemon

Pn.Siti Noor Ismail

Ketua Editor

Afzanizam Kamaludin

Ketua Pengarang

Mohd Raffiek Tahir

Editor Sumber

Azizul Hakim Jamil

Koordinator Penjilidan

Amiruddin Jemaat

Nazrah Noor Rahmat

Koordinator Edaran

Azizul Hakim Jamil

Norhakiah Baharudin

Dayang Suhaidah Zainal

Mohammad Hafiz Mesrandi

Roslah Hanafiah

Arjendev Singh

Idea Grafik

Mohd Raffiek Tahir

PRAKATA

Assalamualaikum warahmatullah…

Pada keluaran kali ini, Intelek IT muncul dengan format barunya. Majalah ini akan diterbitkan tribulanan (3 bulan sekali). Langkah ini terpaksa diambil kerana kebanyakan Sidang Editor adalah calon SPM dan PMR. Oleh itu, mereka terpaksa menumpukan sepenuh perhatian mereka terhadap akademik. Di samping itu, inisiatif ini akan memudahkan kami mendapatkan lebih banyak maklumat yang berkualiti untuk dipaparkan.

Kesedaran IT di kalangan masyarakat kita kian berkembang dengan adanya pelbagai kempen IT. Pada suatu ketika dahulu, IT adalah suatu bidang yang dianggap sebagai raksaksa yang begitu menggerunkan. Namun kini, sesiapa yang ketinggalan dalam mengejar ilmu IT, mereka akan dianggap sebagai masyarakat primitif.

Baru-baru ini, Pameran Kesedaran iT Johor telah diadakan di Plaza Angsana, Tampoi. Kami telah membuat liputan mengenai pameran tersebut. Ikutilah liputan tersebut pada isu bulan ini.

Di samping itu, ruangan biasa seperti Fokus dan Pengetahuan memaparkan lima judul iaitu mengenai Aplikasi Perdana MSC, Memori Capaian Rawak (RAM), Internet,Intranet dan Extranet, Sekolah Bestari, dan Pengajian Komputer dan IT.Banyak lagi yang menarik pada isu kali ini yang menjanjikan persembahan lebih mantap. Oleh itu, JANGAN KETINGGALAN!

Ketua Pengarang

KEMBALI home.gif (316 bytes)